fredag 5 juli 2013

Vaccinering

Idag fick lilla hjärtat din första vaccinering, ett högt skrik blev betalningen för det! Man hör när han skriker av smärta och det gör så himla ont i mig :( 

Jonathan hade dessutom gått upp ca 30g, pratade med en av sköterskorna om det, tydligen kan det vara så att jag har för mycket mjölk. 
Symptomen kan vara att:
Han går upp lite i vikt
Han bajsar väldigt ofta
Han paniksväljer och sätter i halsen vid amning 
Det fanns fler symptom, men dessa stämmer ju på just Jonathan.

Det finns tydligen något som kallas blockaming, då börjar man med att tömma brösten, sen får han äta fritt, då får han i sig av den mer feta mjölken.
Sen ammar man bara från ena sidan vid några amningar i rad, sedan byter man sida när det blir för jobbigt. 

Om det är detta som är problemet, får Jonathan bara i sig den första mjölken, som är tunnare och innehåller mer socker och laktos, han orkar inte äta förbi den för att komma till den fetare mjölken som kommer efter.

Sen blir han väldigt bubblig i magen, antagligen för att mjölken kommer för fort och han får "paniksvälja" och får i sig mycket luft.  Sen äter han för mycket då han inte får rätt mättnadskänsla med bara den tunna mjölken, vilket gör att han bajsar massa för att han äter för mycket, 

Vi får helt enkelt se om det hjälper med detta, annars kommer jag få börja pumpa igen, så kan man börja blanda i extra proteiner i mjölken och flaskmata, men det hoppas vi slippa... 

Än så länge har det funkat, han äter lugnare, men har blivit snabbare hungrig då jag redan tömt det mesta han skulle äta. Han har känts lite stressad innan när han ätit, men han var så mycket lugnare nu, får hoppas det håller i sig. 

Han har sovit i sin egen säng inatt med, i sitt nya babynest med sin nya mobil sim spelar, så verkar han trivas alldeles utmärkt :) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar