måndag 21 oktober 2013

Enligt önskemål.

Fick ett önskemål om att veta mer om jonathans längd och vikt. 

Så jag fotade helt enkelt hans BVC-kurvor. Kurvorna visar huvudomfång, vikt och längd.

Den vänstra kurvan på varje visar hans värden på korrigerad ålder och den högra på okorrigerad  ålder. Den feta kurvan i mitten är ett normalvärde. Än så länge ser det ju bra ut, speciellt om man tänker på att han var 42% för liten för sin ålder redan i starten.

Idag är det redan 6 månader sedan de föddes, så ofantligt snabbt, men också så långsamt det gått. 

Jonathan har börjat sitta i sin stokkestol och han är så stolt över att få vara med vid bordet :) första gången var i lördags hos älskade mormor och morfar.

Har bokat in promenad med tjejerna från min föräldragrupp idag, men det känns ju inte jättelockande i spöregnet! 

Önskar nästan att någon ger upp och frågar om vi ska dricka kaffe istället ;)


Helgen bjöd på loppmarknad, besök hos jonathans mormor och morfar och finmiddag hos pillan och Mattias. Det märks att hon har tre barn innan då hon snabbt fick Jonathan att somna trots att han bara gnydde hos mig. 

Han är så social och verkar inte ha några problem med att träffa mycket folk, trots att jag så sent som igår läste att prematurer ofta får sämre stresstålighet än andra barn och att man därför ska vänta tills de är två med framåtvänd vagn. Hoppas jag får lite mer info imorgon när vi ska till läkaren på Neo på återbesök.

Trots att Jonathan är så fin och välutvecklad får man ju ändå inte glömma att han missade 12 viktiga veckor i magen... 

Åhh glömde ju att tillägga att han har börjat fatta att han har fötter :) se de sista bilderna. Sen börjar han greppa saker med, så visst går det fort framåt för vårt lilla troll. :)













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar